Boek Succesvol Procederen

Het boek - ook voor niet-juristen

Succesvol procederen in het bestuursrecht brengt een aantal “andere” vaardigheden in beeld over het procederen in het bestuursrecht. Het boek ‘Succesvol procederen’ is vooral geschreven voor vakmensen, die niet juridisch zijn opgeleid maar wel moeten procederen of voor startende juridisch medewerkers. Het boek relativeert het proces.

Juridische opleidingen richten zich meestal op vaktechnische (juridische) vaardigheden: het hanteren van de wet, het ontleden van wetsartikelen, zoeken en gebruiken jurisprudentie, interpretatie daarvan e.d. Daarnaast richten trainingen zich vaak op gespreksvoering of het pleiten in de juridische praktijk. Meestal wordt niet ingegaan op de praktische vaardigheden of de persoonlijke emoties die daarbij komen kijken.

In dit boek gaat het om praktische vragen als:
– Hoe bereid ik mij voor op en handel ik tijdens een zitting bij een bezwaarcommissie of rechtbank?
– Hoe maak ik een werkbaar procesdossier?
– Maak ik een pleitnota of niet?
– Wat is mijn rol en wat kan ik van anderen verwachten?
– Hoe vind ik de rust om het juiste antwoord te geven?
– Welke houding is gewenst?
– Welke tactieken zijn herkenbaar en wat kan ik zelf doen om succesvol te kunnen procederen?

Dit boek biedt hulp aan iedereen die het procederen eigenlijk in de praktijk moet leren door ‘voor de leeuwen’ te worden gegooid. Door werkervaring te delen in dit boek wordt die strijd om de juridische arena te betreden verkort. Daardoor zal de lezer zich sterker en (meer) gelijkwaardig voelen in een succesvolle procedure.

Alexander Brouns deelt zijn jarenlange praktijkervaring als gemeentejurist en als lid en voorzitter van bezwaarschriftencommissies met de lezer. Ieder hoofdstuk sluit af met concrete tips voor de praktijk.
Daarmee is succesvol procederen bereikbaar!

Interesse in het boek?

bestel (korting bij meer exemplaren):
www.vanleijenoverheidsrecht.nl
of stuur een mailbericht naar: info@vanleijenoverheidsrecht.nl